Med Barbersæbe opnår du den bedste barbering

Artiklen er skrevet i samarbejde med Bedrebarbering.

Når drenge bliver til mænd, så vil de begynde at opleve en del ændringer i forhold til deres krop. En af de største ændringer vil være den nye kropsbehåring og til mange drenges glæde de første skægstubbe. Typisk kommer der lidt dun over læben, måske lidt bakkenbarter og nogle hår på hagen. Der kommer flere og flere hår og efter nogle år vil det måske endda være muligt at gro et helt fuldskæg. Det er dog med skæg ligesom det er med håret på hovedet, at det ikke ser så pænt ud, hvis det er bliver plejet. Mange vælger at barbere al skægget af og nogle vælger at gro det i en stil.

Barbersæbe

Barbersæbe er den gode og gammeldags måde at blive barberet på

Der er mange forskellige måder, hvorpå man kan holde skægget nede på og den mest benyttede måde er ved at barbere det. Man kan godt bruge en maskine, men man får en tættere barbering ved at bruge skum og blad. Her har man dog mange valg for, hvilket skum og hvilket blad, som man ønsker at bruge og der er forskel på, hvordan de virker. Man kan vælge nogle af de nyere gels, der er nemme at påføre og som giver en god barbering sammen med en af de nye flerbladede skrabere.

Denne måde at barbere sig på er dog forholdsvis ny og der er stor forskel på den og så på den traditionelle. Den traditionelle og gode gammeldags metode fungerer på en lidt anden måde. Her brugte og bruger man stadigvæk lidt andre remedier til at klare soigneringen. Man bruger nemlig en sæbe, der blandet op med noget vand. Denne sæbe er tætpakket med glycerin og fedt og er derfor god mod huden. Til at blande sæben op bruger man en lille kost, der af bedste kvalitet er lavet af grævlingehår.

Barbersæbe er god mod huden

Man tager altså lidt af sæben og blander om med vand i en lille skål ved hjælp af kosten. Dette giver en barberskum af rigtig høj kvalitet og er en del anderledes fra den type, som man kan finde nede på hylden i Fakta. Derudover er der noget rituelt ved denne måde at blande skummet op på. Det ses stadig i frisørsaloner, men sjældent derhjemme privat. Det giver dog en ekstra dimension til barberingen og kan være med til at gøre det lidt mere specielt. Når man har fået skummet sæben, så tilføres den ansigtet ved hjælp af samme kost med grævlingehår.

Når barberskummet er påført som et lille lag på det ønskede område, så kan selve barberingen påbegyndes. Hertil bruger man traditionelt en barberkniv, der er anderledes fra en skraber. Denne barberkniv består af et enkelt barberblad og ikke flere. Dette kræver en særlig teknik for at have med at gøre. Det enkelt blad er utrolig skarpt og en uerfaren vil helt sikkert komme til at lave et par snitsår. Det er dog også utrolig præcist og det er derfor, at denne type barbergrej bliver brugt af professionelle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *