CBD-olie kan være med til at optimere dit sygdomsforløb

CBD-olie, eller cannabis-olie, har været vidt omdiskuteret i medierne i de seneste år. I en tid, hvor det heftigt bliver diskuteret hvorvidt man skal tillade medicinsk ordineret cannabis, virker det dog til at selve olien har været glemt, imens de rullede cigaretter er trådt i forgrunden. Når nogen sider ordet cannabis, er det nemlig disse, som folks tanker automatisk zoomer hen på. Men kun at betragte cannabis som dette produkt, er yderst fejlagtigt og mangelfuldt. Cannabis er nemlig mange ting, og det behøver på ingen måde at være et farligt eller afhængighedsskabende rusmiddel.

I olieformen er cannabis nemlig først og fremmest medicin. Olien bruges ikke til at ryge eller indtage, og den behandler lokalt de steder, hvor smerter og ubehag måtte opstå. Selve brugsprocessen er altså ikke meget anderledes, end når man smører en lindrende creme på myggestik eller smertende muskler. Blot er effekten ved CBD-olie bemærkelsesværdig kraftig og effektiv, noget som skræmmer mange, men som faktisk er en kæmpe fordel. Når det kommer til den medicinske olie, er det rent euforiske aspekt nemlig helt forsvundet, og det spiller ikke længere nogen rolle i forhold til behandlingen.

Sådan fungerer CBD-olie

CBD-olie er udvundet af samme planter som producerer cannabis til rygning og andre former for brug. Forskellen på olien og disse produkter er, at olien under produktionen fratages den euforiserende virkning. Uden de euforiserende stoffer, bevarer olien blot sine mildnende og bedøvende effekter. Den kan på den måde være med til at bekæmpe stivhed, smerter og sygdom. Hvorvidt CBD-olien har en faktisk gavnende effekt på diverse sygdomme, er et emne der stadig diskuteres og undersøges. Det er dog sikkert, at patienter der bruger olien, har oplevet en betydelig bedring af deres livskvalitet.

Er du syg eller lider af specifikke former for smerter, kan cannabis-olien derfor sagtens være en optimal løsning for dig. Vælger du at bruge olien, bør du tænke på den som en lindring, eller som en måde at gøre dit forløb bedre på. Olien skal ikke ses som en erstatning i forhold til den gængse medicin, som lægen ordinerer – tværtimod skal den ses som et supplement, der kan gøre hverdagen lidt nemmere. CDB-olie er efterhånden blevet en del mere afmystificeret inden for de lægevidenskabelige kredse. Det er derfor ikke utænkeligt, at din egen læge måske kunne finde på et foreslå denne behandlingsform til dig.

Fremtiden for CBD-olie

Med al den opmærksomhed, som produktet lige nu får i medierne, virker det sandsynligt, at CBD-olie inden for de kommende år vil kunne opnå en stadig mere normaliseret status end tidligere. Det vigtigste man kan gøre lige nu er at ændre folks holdning til produktet. Fordi mange forbinder cannabis med joints, er olien generelt blevet mødt med en overvældende modstand. At sprede viden og hvordan olien fungerer, og ikke mindst som patient at fortælle om sine positive oplevelser, er derfor en nødvendighed. På denne måde kan oliens gavnende effekt nemlig komme andre fremtidige patienter og kronikere til gode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *