Det danske TV-marked: Store ændringer på kort tid

De danske TV-udbydere har på meget kort tid været ude med særdeles store udmeldinger, og det vil fremøver øge konkurrencen og skabe et marked hos TV-udbyderene, som vi i dag ser det på mobilabonnementer.

At TV-markedet har og er begyndt at ændre sig så markant, skyldes sandsynligvis fremkomsten af smartphones telefonerne, der på sigt slæbte streamingstjenester med sig, der overgik til computere, og nu ikke kan tages fra os igen.

Streamingstjenesten Netflix overgår i dag for eksempel Danmarks to største udbydere af TV-kanaler og TV-pakker YouSee og Stofa, der også selv har hver deres streamingstjeneste. YouSee Play, og Stofa TV. Men her overgår Netflix begge udbydere i seertal, og abonnementsbrugere. Netop streamingstjenesterne har presset citronen hos TV-udbyderne, der nu gør alt for at genopfinde sig selv, og ikke miste tal på bundlinjen.

Netop derfor er der sket meget store ændringer på kort tid hos alle TV-udbyderne i Danmark. Ikke kun når det gælder TV pakker, men også når det gælder lanceringen af nyere og smartere TV-løsninger. Her har især det ikke frie valg af TV-kanaler, men kun TV-pakker, været særdeles udskældt af b.la. politikkerne.

Det seneste halve år

I det seneste halve år, er der som sagt sket store ændringer på TV-markedet her hjemme, og nedenfor kan du se et lille oprids over nogle af de udmeldinger som TV-udbyderne er kommet med. På sigt vil dette forandre TV-markedet totalt her hjemme.

Marts: Waoo lancerer 48 timers TV-arkiv

April: Canal Digital lancerer streamingstjenesten Go med TV til tavle-PCer og smartphones.

Maj: Alle YouSee-bredbåndskunder får 50 megabit internethastighed uden ekstra pris.

Juni: YouSee giver omkring 800.000 kunder gratis adgang til net-TV, TV-arkiv og start forfra-funktion fra en telefon eller PC. Waoo giver TV-kunderne Out-of-Home, som er gratis net-TV på bærbar eller tavle-PC, samt leje sig ind i Waoo Bio. Canal Digital kobler tre nye TV-kanaler ind i deres familiepakke.

Juli: Boxer lancerer TV og Bio på alle platforme.

August: Stofa er klar til at købe sig ind på YouSees net, og vil efter nytår lancerer MitTV, som er et forbrugerafregnet TV, så kunder selv kan vælge TV-kanaler. YouSee slukker fra februar for 23 analoge TV-kanaler, så der er mere plads til streaming. YouSee ophæver fra årsskifte at man skal have TV for at kunne få bredbånd fra YouSee. Alle YOuSee-kunder med grundpakken kan fra 24. August se deres TV-kanaler når de er væk hjemmefra. Alle nye YouSee bredbåndskunder får filmtjenesten CMore og 3 måneders gratis HBO i deres abonnement. YouSee Mobil-kunder med TV og internet hos YouSee får 20 GB data til alle abonnementer.

Det er altså ikke småting der er sket det sidste stykke tid på TV-markedet i Danmark. Alle disse tiltag vil derfor også ændre markedet totalt i Danmark. Måske det bliver helt slut med TV-Pakker?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *