Guide til renovering af parcelhuse

Der kan være mange gode grunde til at renovere sit parcelhus i Hørsholm eller Brøndby. Langt størstedelen af de danske parcelhuse er bygget i 1960’erne og 1970’erne. Der er altså ikke ligefrem tale om nogle nye boliger. Derfor kan der i mange tilfælde være store fordele ved at renovere huset på den ene eller anden måde. Her bliver man nødt til at overveje, hvad der bedst kan betale sig – især hvis huset skal sælges på længere sigt. Parcelhuse i Brøndby eller Hørsholm er generelt nogle gode huse, som er bygget på et godt og solidt skelet med lette indvendige vægge samt nogle gode og bærende ydervægge. Dette medvirker til, at man nemt kan ændre på parcelhusenes rumfordeling, hvilket åbner op for helt nye muligheder.

Forskellige typer af renovering

renoveringDer findes mange forskellige måder, hvorpå man kan renovere sit parcelhus i Brøndby eller Hørsholm. Helt grundlæggende er parcelhuse oplagte at renovere, da de er bygget på et godt og solidt skelet, som har både bærende ydervægge og lette indvendige vægge. Det betyder at man nemt kan flytte eller rive nogle vægge ned for at ændre på rumfordelingen eksempelvis for at få et større køkken eller udvide børneværelserne. Man skal dog ikke bare selv gå i gang med at flytte eller rive vægge ned med det samme, da nogle vægge i huset kan være bærende. I stedet skal man sørge for at kontakte en ingeniør, som kan komme og vurdere situationen og hjælpe med at finde en god løsning.
En anden måde man kan renovere sit parcelhus i Brøndby eller Hørsholm på er ved at energirenovere huset. Hvis varmeregningen er stor kan der især være fordele ved at vælge at energirenovere boligen. Energirenovering kan foregå på mange forskellige måder. Går man efter en billig løsning anbefales det, at man fokuserer på følgende: at få ekstra isolering på loftet, at få sat nye vinduer og døre i, da de ofte isolerer bedre end de gamle, at få foretaget en hulmursisolering, at få udskiftet det gamle oliefyr og så kan man eventuelt også vælge at få sat solceller på taget. De dyrere løsninger inden for energirenovering indebærer efterisolering af husets facade, da det er en effektiv måde at spare energi på. Desværre tager det mange år at tjene pengene tilbage i form af lavere energiudgifter. Man kan også vælge at få lagt gulvvarme i huset, du isolering i gulvet i gamle parcelhuse ofte er meget sparsom, men desværre er dette også en af de dyrere løsninger.

Renovering med ovenlys skaber lys i boligen

Ønsker man mere dagslys i boligen i Hørsholm eller Brøndby bør man overveje ovenlys. Mange parcelhuse har mangel på dagslys, og her kan ovenlys være løsningen. Hvis man eksempelvis har en lang gang med rum på begge sider, kan ovenlys åbne op og give lys til den ellers mørke gang. Man kan også vælge at få ovenlys i stuen, køkkenet eller på badeværelset i forbindelse med en renovering af huset. Hvad enten loftet er med hældning eller ej, er ovenlys en rigtig god og samtidig forholdsvis billig måde, hvorpå man kan lukke mere lys ind i hjemmet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *