Har du brug for en tilstandsrapport til dit boligsalg?

Der er nogle ting, som det er vigtigt, man sætter sig ind i, før man sælger en bolig. Overvejer man derfor at sælge sin nuværende bolig og købe eller leje en anden, så er det vigtigt, at man er opmærksom på, at der er nogle omstændigheder, der skal undersøges grundigt. Glemmer man dette, eller ser man blot bort fra det, så kan det få meget store og alvorlige konsekvenser for salget af ens bolig og derfor også ens økonomi fremover. Har man ikke prøvet at sælge en bolig før, og ved man derfor ikke noget om alle disse ting, så kan det være en god idé, at kontakte nogen, der kender til proceduren. Man kan også vælge at få hjælp af sine venner eller familie – det vigtigste er bare, at man ikke lukker øjnene, fordi man tænker, at det er for indviklet at sætte sig ind i. Det kan som sagt give fatale følger, som især vil gå ud over ens fremtidige økonomiske situation.

hus

Huseftersynsordningen – hvis du skal sælge et hus, rækkehus, villa eller sommerhus

Huseftersynsordningen er til for, at man som sælger og som køber kan få en klar idé om, hvilken stand den bolig, man skal til at sælge eller købe, har. Der laves normalt ikke huseftersyn på lejligheder, men er der tale om et hus i den forstand, at det er et rækkehus, villahus eller sommerhus, så er det en rigtig god idé at få lavet et huseftersyn. Man kan bestille sådan et eftersyn til sit hus, hvis man står og gerne vil sælge det. Eftersynet består både af et huseftersyn og et el-eftersyn. Når dette eftersyn er blevet lavet, vil der kunne udarbejdes en rapport – henholdsvis en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport. Disse to rapporter er rigtigt vigtige at kunne vise frem til eventuelle købere, hvis man gerne vil sælge sit hus. De fortæller nemlig hver især noget om, husets tilstand, og om der eventuelt kan være behov for, at noget snart skal laves eller renoveres. Rapporterne er neutrale og bliver udført af professionelle folk, hvilket vil sige, at det ikke er ligesom, når en ejendomsmægler gerne vil forsøge at sælge et hus så hurtigt som muligt og til den bedste pris. I princippet er denne form for huseftersyn frivilligt, men der er behov for, at man kan vise disse to rapporter frem, hvis man skal sælge sit hus, og man gerne vil kunne bevise, at der ikke er nogen ”skjulte skader”, man som sælger skal hæfte for at få lavet.

Prisen på en tilstandsrapport

Det er forskelligt, hvad en tilstandsrapport koster. Det afhænger blandet andet af boligens størrelse. Prisen kan komme helt op på 10.000 kr., og den gælder så i 6 måneder frem. Du skal som sælger selv sørge for at bestille og anskaffe boligens tilstandsrapport. Det kan gøres hos en byggesagkyndig. Bor du på Sjælland, er der mange gode muligheder for at henvende sig til enten en byggesagkyndig eller en ejendomsmægler, der så vil kontakte en byggesagkyndig gennem et forsikringsselskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *