Køb din videoovervågning af en elektriker

Som privat virksomhed kan det være svært at vurdere om man vil have videoovervågning eller ej, hvis der ikke er tilknyttet et system i forvejen. Hos nogle virksomheder giver det ikke den store mening; der er måske ikke noget videre at stjæle for indbrudstyve, og virksomhedens antal medarbejdere er så småt, at man stoler på de få der er der. For andre giver det sig selv at der skal overvåges eksempelvis fordi risikoen for butikstyveri er så høj. Men hvor skal kameraerne sidde, og hvem skal sætte dem op?

Få tilsluttet din videoovervågning af en elektriker

VideoovervågningÅrsagen til at få overvågning behøver ikke kun at være begrundet i indbrud. Også hærværk kan være et stort problem for mange, hvor overvågning kan være med til at mindske risikoen, fordi folk bliver skræmt væk; overvågningen kan trods alt fange de kriminelle – både deres ansigt og deres handling – ‘på bånd’, og på den måde hjælpe politiet til at fange dem. Private boliger kan også få installeret overvågningskameraer op, for at mindske indbrud og øge sikkerheden. Det er dog vigtigt at vælge de rigtige kameraer og den rigtige placering, hvis de skal kunne hjælpe, og at få dem sat op af en professionel – som regel en elektriker.

Elektrikeren har styr på din videoovervågning

En elektriker vil kunne hjælpe dig med at vælge det rigtige kamera, og hvor de skal placeres, såfremt han arbejder inden for videoovervågning. Helst er han også opdateret inden for lovgivningen på området; det er måske ikke noget alle tænker over, men der er regler omkring overvågning, både hvad der må filmes, og hvad det må bruges til.

Der findes forskellige muligheder inden for valg af kamera, hvor kvaliteten af billedet naturligvis spiller en rolle. Der skal dog tages stilling til yderligere et par ting, som f.eks. om hvorvidt der blot skal tages et enkelt billede af den person som aktiverede kameraet, eller om kameraet skal filme konstant og at optagelserne skal gemmes på en harddisk. Den første løsning kan være smart i de tilfælde hvor man blot vil bruge kameraet primært som skræmmemiddel, hvor den anden er en bedre løsning, hvis du også vil fange f.eks. butikstyvene i handlingen – det er først her optagelsen helt reelt kan bruges i en retssag.

Elektrikeren skal også sørge for at kameraerne ikke kommer til at have for mange blinde vinkler; der findes ‘professionelle’ indbrudstyve, og de vil med det samme kunne udnytte disse vinkler til deres fordel, og på den måde komme båd ind og ud – med dine varer eller dit indbo – uden at kameraerne havde registreret det. Nok kan det være dejligt at spare penge, men overvågning er måske ikke det bedste at spare dem på; ligesom der findes anmeldelser af så meget andet på internettet, findes de også på overvågningskameraer, som kriminelle selvsagt også har adgang til. Ser de at du har et overvågningskamera der ikke kan filme meget andet end sne på visse afstande, vil de have knap så megen respekt for det.

Læs mere på Rafn-el.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *