Persienner kan også fungere som udvendig solafskærmning

Langt de fleste, der hører ordet ”persienner”, vil tænke på en effektiv form for indvendig solafskærmning, enten fra børneværelset eller andetsteds, men persienner findes faktisk også med henblik på brug til udvendig solafskærmning.

Ved at få monteret persienner til udvendig solafskærmning får man alle fordelene fra almindelige persienner. Fordelene vil blive uddybet senere i teksten.

”Hvordan bliver persiennerne hængende udenfor, når der blæser?”, vil nok være et spørgsmål, mange stiller sig selv. Persienner er dog en af de mest vindstabile former for udvendig solafskærmning, også i nedrullet tilstand. Persienner tilpasses til det enkelte vindue og kan derfor justeres perfekt i forhold til opsætningen. Når der er rullet ned for persiennen, fungerer de adskilte lameller effektivt til at brække vinden af, så de kan blive hængende også i blæsevejr.

Den enkelte kan regulere mængden af lys

persienneMed lameller har man muligheden for at justere lysmængden ved hvert eneste vindue. Det er naturligvis smart ved større bygninger, hvor der er mange vinduer. Nogen vil helst sidde i et markant mørke, når de arbejder, mens andre nyder at have et lyst arbejdsmiljø.

Heldigvis eksisterer det problem ikke, hvis der er monteret persienner til udvendig solafskærmning på vinduerne.

Undersøgelser har gentagende gange påpeget, at mængden af naturlig belysning har en stor effekt på arbejdsmoral. Derfor er det også smart at montere udvendig solafskærmning, der ikke bare lukker helt af for lyset. Det sikrer man sig med udvendige persienner, da lamellerne kan justeres så de blokerer for de skarpeste stråler, men tillader stadigvæk, at der trænger et behageligt lys ind.

Der findes også facadepersienner, der ganske enkelt yder solafskærmning for hele bygningen. Facadepersienner kan selvfølgelig ikke justeres af den enkelte person, men har den fordel, at den sørger for en jævn fordeling af belysningen i bygningen. Store bygninger har ofte en større hall eller foyer, og hvis bygningen har en stor glasfacade, er facadepersiennen en ideel løsning.

Hold varmen ude

På de varmeste dage kan solen alene skabe et meget varmt indeklima. Når solens stråler rammer vinduerne på en bygning, trænger de igennem vinduerne, hvilket hurtigt kan gøre det ulideligt at sidde indenfor. Til det problem findes der aircondition, men det er ikke billigt at have sit airconditionanlæg til at køre på fuld skrue dagen lang.

Også her har persiennerne en fordel med placeringen på ydersiden. På grund af lamellernes vinkel reflekteres solstrålerne fra den ene lamels overside til den anden lamels underside. Dette diffuserer solens stråler og holder dermed solen fra at varme bygningen op til en ubehagelig temperatur.

Hvordan betjenes persiennerne, når de er på ydersiden af bygningen?

Svaret på ovenstående spørgsmål er ganske simpelt. Hvis persiennerne bestilles af en leverandør med kvalitet i højsædet, såsom danske Blendex, så fås persienner til udvendig solafskærmning med en lille motor.

På den led kan man indefra rulle persiennerne op og ned og justere lamellernes vinkel. Det er smart! Betjeningen foregår via enten en fjernbetjening eller kontakt, så det er ikke noget større projekt at justere løbende efter vejrforholdene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *